xPlay Server blir en del av Styx Networks

I tre år (2013 – 2016) har jag, Simon (Simonsigge), varit ensam ägare till xPlay Server. Det var jag som tillsammans med några få kompisar började arbeta på servern en kall vintermorgon för över tre år sedan. Det har varit en enorm resa – både för oss, men säkerligen även för er. Jag vet att det finns en del spelare som har spelat på servern genom alla dessa år, det är helt galet.

Men ibland förändras livssituationer; intressen kommer och går, omprioriteringar sker och vi åldras. Jag har tappat intresset enormt för Minecraft och jag känner inte den genuina glädjen för spelet som jag kände förr. Jag är inte lika drivande längre och det är ett faktum att xPlay stått stilla i över fem månader nu. Men jag känner fortfarande att jag inte kan radera allt vi har byggt upp genom åren. Det känns tråkigt att all den kreativiteten går till spillo och jag vill att xPlay ska kunna fortsätta utvecklas och bli en ännu bättre server.

Lösningen som jag anser passar situationen bäst är att en mer drivande person tar över ägandeskapet. På så vis kan denna person göra servern till den server som tiotusentals personer genom åren har tyckt om och spenderat oräkneliga timmar på. Valet föll för Styx Networks.

Därmed vill jag meddela att xPlay Server med omedelbar verkan blir en del av ett av Sveriges största nätverk, Styx Networks.

Styx Networks kommer få tillgång till allting gällande servern och kommer således ansvara för den framtida driften av servern. Jag är övertygad att hur än Styx väljer att fortsätta driften så kommer det enbart vara positivt för er spelare.

Förflyttningen kommer att ske inom ett par dagar. Det är möjligt att servern är onåbar vid vissa tillfällen, men oroa er inte, den kommer upp igen senare.

Eftersom en sådan här förändring säkerligen ställer en del frågor besvarar jag en del nedan.
F: Kommer Simonsigge inte vara admin längre?
S: Som det ser ut i dagsläget kommer jag inte vara det, nej. Däremot lär jag säkerligen kika in på servern emellanåt för att se hur utvecklingen går och för att hälsa på alla spelare. Jag känner, som jag skrev tidigare, inte samma motivation för Minecraft längre och behöver en paus. Kommer motivationen tillbaka igen är det inte omöjligt att jag börjar arbeta för Styx, om jag är välkommen förstås.

F: Vad händer med oss som har donerat?
S: Styx kommer numera ansvara för donationer. Däremot kommer alla som har donerat till xPlay Server behålla eventuell rank alternativt en rank eller förmån till likvärdigt värde. Hur Styx väljer att lösa donationerna återstår att se, men jag lovar er att de kommer jobba för att ni ska få något likvärdigt.

F: Varför just Styx Networks?
S: Jag har sedan länge känt ägaren till Styx (PadsCraft). Jag anser honom som en väldigt drivande och pålitlig person; han vill alltid sina spelare det bästa. Just nu är även Styx ett av Sveriges största nätverk, vilket betyder att de har kunskaperna samt resurserna för att fortsätta driften av xPlay på ett spelarvänligt sätt.

F: Kommer xPlay stänga?
S: Inte som det ser ut i dagsläget. Styx kommer ta över driften och på så vis fortsätta utvecklingen av servern. Hur Styx väljer att göra detta har jag ingen aning om utan det får framtiden visa.

Slutligen skulle jag personligen vilja tacka alla som har varit med mig under denna enorma resa – xPlay kommer föralltid påminna mig om en positiv grupp med intelligenta och driftiga människor som alltid strävat efter ett mål: att spelarna ska få en så bra upplevelse som möjligt. Det är denna grupp människor, mina vänner, som gjort att xPlay idag är en av Sveriges mest välkända serverar. Ni som alltid har motiverat mig till att vilja göra klart plugins, fixa nya servrar, uppdatera datorerna, löst bokföringsproblem samt svarat på supportförfrågningar.

Jag vill även tacka alla spelare som genom åren har besökt xPlay Server. Det är helt galet hur många ni är och hur extremt fina saker jag har fått höra från er. Ni har alltid varit positiva och uppskattat allt arbete som jag har lagt ner på servern, vilket har motiverat mig ännu mer. Hur en del av er har beskrivit att xPlay har varit en plats där ni har skapat vänskapsband som än idag är aktiva samt hur en del av er har beskrivit xPlay som en plats där ni får vara er själva och inte behöva leva upp till krav eller råka ut för mobbing.

De som jag sist men inte minst vill tacka är alla som har donerat till xPlay under dessa år. Utan era donationer skulle xPlay aldrig någonsin kunnat bli så pass stor som servern är. Ni har bidragit till att serverkostnader samt mjukvarukostnader har kunnat betalas och att vi i styrelsen har kunnat syssla med servern istället för att behöva extrajobba för att få en inkomst. Ni är guld värda.

Ett stort TACK till er alla!
Jag önskar även Styx all lycka till med den fortsatta driften av xPlay och hoppas att ni spelare kommer trivas lika bra, om inte bättre, på den modernare versionen av xPlay.
Min resa slutar antagligen här – men xPlays fortsätter. Tack för dessa underbara år och för att servern fick vara en del av mitt liv så länge, jag glömmer er aldrig.

/ Simonsigge

Förresten, jag kommer fortfarande finnas på twitter, utifall ni vill nå mig.